Dodela subvencija za samozapošljavanje

Bez autora
Mar 08 2011

Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenim licima u AP Vojvodini u 2011. godini. Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenom licu u jednokratnom iznosu od 160.000 dinara u cilju obavljanja novoregistrovane delatnosti na teritoriji AP Vojvodine. Pravo podnošenja zahteva za dodelu subvencija za samozapošljavanje se ostvaruje ukoliko je lice prijavljeno na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji AP Vojvodine, najmanje mesec dana pre podnošenja zahteva i ukoliko je lice završilo instruktivnu obuku za samozapošljavanje po planu i programu obuke u organizaciji Nacionalne službe ili druge odgovarajuće organizacije.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanjePokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenim licima u AP Vojvodini u 2011. godini.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenom licu u jednokratnom iznosu od 160.000 dinara u cilju obavljanja novoregistrovane delatnosti na teritoriji AP Vojvodine. 

Pravo podnošenja zahteva za dodelu subvencija za samozapošljavanje se ostvaruje ukoliko je lice prijavljeno na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji AP Vojvodine, najmanje mesec dana pre podnošenja zahteva i ukoliko je lice završilo instruktivnu obuku za samozapošljavanje po planu i programu obuke u organizaciji Nacionalne službe ili druge odgovarajuće organizacije.

Dokumentacija za podnošenje zahteva treba da sadrži:

  • zahtev sa biznis planom na propisanom obrascu;
  • dokaz o završenoj obuci, ukoliko nije završena u organizaciji Nacionalne službe;
  • pisanu izjavu podnosioca zahteva o svim drugim de minimis državnim pomoćima koje je dobio u prethodnom trogodišnjem fiskalnom periodu i da li mu je i po kom osnovu već dodeljena državna pomoć za iste opravdane troškove ili izjavu podnosioca zahteva da nije koristio državnu pomoć.

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, direktor filijale Nacionalne službe i podnosilac zahteva, u roku od 60 dana od dana donošenja odluke o odobravanju subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica, odnosno najkasnije do 31. novembra 2011. godine zaključuju ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obaveze i na osnovu koga se vrši isplata subvencije.

Dokumentacija za zaključivanje ugovora treba da sadrži:

  • fotokopiju rešenja nadležnog organa o upisu u registar (ukoliko nije naveden datum otpočinjanja delatnosti u rešenju o upisu u registar, potrebno je dostaviti i rešenje o otpočinjanju delatnosti);
  • fotokopiju rešenja o PIB-u;
  • fotokopiju prijave za obavezno socijalno osiguranje;
  • sredstva obezbeženja ugovornih obaveza;
  • fotokopiju ugovora o otvaranju tekućeg računa ili kartice istog;
  • fotokopiju kartona deponovanih potpisa;
  • fotokopiju lične karte korisnika sredstava;
  • fotokopiju lične karte žiranta i druge dokaze u zavisnosti od statusa žiranta;
  • pisani primerak podnosioca zahteva i žiranta za prikupljenje i obradu podataka o ličnosti.

Prilikom zaključivanja ugovora podnosi se jedno od navedenih sredstava obezbeđenja ugovornih obaveza i to:

  • dve istovetne blanko trasirane menice korisnika sredstava sa jednim žirantom i meničnim ovlašćenjima;
  • hipoteka prvog reda na nepokretnosti dvostruke veće vrednosti od iznosa subvencije;
  • garancija banke dvostruko veće vrednosti od iznosa subvencije;
  • ugovorno jemstrvo.

Korisnik sredstava je dužan da registrovanu delatnost obavlja najmanje 12 meseci, počev od dana obavljanja delatnosti, da redovno uplaćuje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci i dostavi dokaze o uplati doprinosa.

Zahtev sa biznis planom, u dva primerka, podnosi se nadležnoj organiizacionoj jedinici Nacionalne službe prema mestu prebivališta, odnosno boravišta, lično ili putem pošte, na propisanom obrascu, koji se može dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe ili se može preuzeti na sajtu www.psrzrp.vojvodina.gov.rs  ili www.nsz.gov.rs

Javni poziv će biti otvoren do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik